(+4)021 232 6323 office@vlamir.ro

Parteneriatul dintre Caravana ECOTIC si VLAMIR

Caravana este sustinuta din punct de vedere energetic de un sistem de panouri fotovoltaice, proiect realizat de echipa VLAMIR. Pentru acest proiect s-au instalat 8 panouri fotovoltaice, 3 incarcatoare solare, 4 baterii solare, un invertor solar si un panou de distributie si protectie.

Incepand cu anul 2005 VLAMIR a extins gama de activitati si servicii prin extinderea numarului de furnizori si dezvoltarea activitatii in domeniul energiei solare si eoliene, prin comercializarea si instalarea de sisteme de surse de energii neconventionale pentru micii utilizatori. S-a dezvoltat o noua afacere construind departamentul de energie regenerabila – VLAMIR SOLAR- din dorinta de a raspunde acestor noi provocari si explora noi oportunitati pe piata din Romania.
Pentru realizarea acestor proiecte, VLAMIR promoveaza produse cum ar fi eoliene, panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, baterii, invertoare, generatoare, incarcatoare, pompe de apa.
De la an la an numarul de furnizori a crescut si activitatea s-a dezvoltat de la proiecte mici pana la proiecte elaborate, toate fiind realizate de specialistii nostri, adaptandu-le intocmai nevoilor clientilor.
In prezent portofoliul VLAMIR este cuprinzator si acopera proiecte din toate categoriile.

VLAMIR face parte si din Organizatia ECOTIC, fiind membru activ al aceste asociatii inca din anul 2006. ECOTIC este o organizatie nonprofit care preia responsabilitatile ce revin producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice pentru realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). ECOTIC organizeaza constant actiuni de constientizare atat la nivel local, prin campanii de colectare si informare, cat si la nivel national prin campanii in scoli si cele adresate companiilor si institutiilor.

CARAVANA ECOTIC este titlul proiectului pentru care ECOTIC a primit co-finantare prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene pentru constientizarea populatiei privind reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice.
In data de 12 noiembrie, Caravana ECOTIC a fost inaugurata oficial in Bucuresti, in Piata Alba Iulia, in prezenta autoritatilor de mediu, a partenerilor si a reprezentatilor mass-media. Proiectul se desfasoara in perioada noiembrie 2014 – iunie 2016 la nivel national.
Atractia principala a proiectului o constituie caravana – expozitie mobila a DEEE-urilor in care sunt prezentate 10 echipamente dezasamblate (monitor CRT, frigider, masina de spalat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucarie si fier de calcat) si expuse in vitrine; rolul acestora este acela de a transmite mesajul de reciclare DEEE prin sublinierea continutului de substante periculoase ale acestora dar si cel de reutilizare ca materii prime secundare.
Caravana este sustinuta din punct de vedere energetic de un sistem de panouri fotovoltaice, proiect realizat de echipa VLAMIR. Pentru acest proiect s-au instalat 8 panouri fotovoltaice, 3 incarcatoare solare, 4 baterii solare, un invertor solar si un panou de distributie si protectie.
Ansamblul este prevazut cu 2 actuatoare actionate electric pentru ridicarea panourilor in pozitie optima (26 grade) cand vehiculul este stationar. Acelasi sistem permite coborarea panourilor in pozitie orizontala.

Autonomia sistemului este:
Consum (W)                       Autonomie
864                                          8h
1065                                        6h
1210                                        5h
1404                                        4h
1706                                        3h
2203                                        2h
3110                                         1hcaravana ecotic

Pentru a afla mai multe lucruri despre reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a afla mai multe informatii legate de proiectul Caravana ECOTIC, va invitam sa vizitati site-ul www.caravanaecotic.rosi pagina de facebook Ecoterrianul.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *